U bent hier

Toegangscontrole aan laad en los zone

Toegangscontrole aan de laad en los zone van bedrijf.

Afsluitingen Noyez biedt een ruim gamma aan veilige afsluitingsmogelijkheden. Voor een klant werkten wij een oplossing uit die de toegang tot de laad en los zone controleert en beperkt.

Toegangscontrole en afsluiting

De toegang tot de laad- en loszone wordt afgesloten door een paneelafsluiting en een schuifpoort. De afsluiting is zo ingepland dat er voor het uitrijdend en inrijdend vrachtverkeer voldoende ruimte is als wachtzone. De schuifpoort staat toe het terrein compleet af te sluiten. De poort is gesloten gedurende nachten, weekenduren en is open gedurende de dag. De doorgang blijft echter altijd afgesloten door twee slagbomen met onderloopbeveiliging.

Toegangsregeling tot terrein

Er is een ingangs- en uitgangsregeling voorzien voor zowel voetgangers als persoonswagens en vrachtverkeer.

Voetgangers krijgen toegang via draaitrommel

Voetgangers krijgen toegang tot het terrein via een draaitrommel of tourniquet die in werking treedt via:

 • badges en sleutels
 • GSM-parlofonie

Bij het verlaten van het terrein kan de voetganger zonder probleem naar buiten. De tourniquet draait namelijk vrij in uitgaande richting.

Toegangspoort en slagbomen voor auto- en vrachtverkeer

Voor auto- en vrachtverkeer wordt gewerkt met een systeem van ‘onbewaakte ingang’ en ‘bewaakte uitgang’. De schuifpoort die het terrein volledig afsluit kan op verschillende manieren geopend worden:

 •  Tijdens de openingsronde van de portier via een sleutelschakelaar (open/dicht).
 •  Via de GSM-parlofoon:
 •  Na een gesprek met de chauffeur kan de portier toegang verlenen.
 • Vaste chauffeurs kunnen rechtstreeks inbellen op de parlofoon.

De slagbomen, achter de schuifpoort worden aangestuurd vanuit de ingang en uitgangsbewaking. Deze slagbomen kunnen enkel geopend worden als de schuifpoort volledig open is.

De toegang tot het terrein gebeurt in volgende stappen:
 •  Via een inductieve lus wordt aanwezigheid van een voertuig gedetecteerd .
 • Ter hoogte van de bestuurderspositie is een kolom met drukknoppen voorzien. Wanneer de inductieve lus actief is, kan via de drukknop de ingangsslagboom geopend worden. Om aanrijdingen met de slagboommast te voorkomen, is een rood/groenverkeerslicht voorzien.
 •  De slagboom sluit opnieuw van zodra de onder detectie (inductieve lus) geen voertuig meer detecteert, of na een vast ingestelde tijd.
Het verlaten van het terrein gebeurt in volgende stappen:
 • Bij het afmelden in het bureel ( logistiek, dispatching of portier ) wordt een ticket met barcode afgedrukt. Dit ticket is beperkt bruikbaar.
 • Op de console bij de uitgang zijn 2 barcodelezers opgesteld. Eén lezer bevindt zich op hoogte van de bestuurderspositie in persoonswagens. De andere lezer bevindt zich op hoogte van de bestuurderspositie in vrachtwagens. De slagboom opent wanneer hetafgedrukte ticket voor de lezer wordt gehouden. Er is een rood/groen verkeerslicht voorzien om aanrijdingen met de slagboommast te vermijden.
 • De slagboom sluit van zodra de onder detectie ( inductief ) geen voertuig meerdetecteert, of na een vast ingestelde tijd.
Gebruikte producten: 
Geplaatst in Roeselare