U bent hier

CityProtector Bollard

Verzinkbare of vaste verkeerspalen in buisvorm worden al eeuwenlang gebruikt, maar bij het ontwerpen van de CityProtector M40 en M50 sloeg het R&D-team van de Perimeter Protection Group een andere weg in. De nieuwe ontwerpen zijn namelijk geïnspireerd op de biomechanica van de natuur, met name de haaientand.

CityProtector M40

Voor de marktintroductie werd de nieuwe paal aan een crashtest onderworpen. Dit gebeurde met een vrachtwagen van 7200 kg en bij een snelheid van 64km/u. Hoewel het voertuig bij de test volledig vernietigd werd, doorstond de CityProtector M40 de botsing vrijwel ongeschonden. De penetratieafstand van nul is een ongelofelijk resultaat en bovendien ongeëvenaard op de ‘high security markt’. Kortom: hoe minder doordringing, hoe veiliger het gebied voor het openbare leven.

CityProtector M50

Kort daarna werd de CityProtector M50 ook met succes aan een crashtest onderworpen. Deze test werd met een vrachtwagen van 7200 kg en bij een hogere snelheid van 80km/u uitgevoerd, maar leverde eveneens uitstekende resultaten op.

Drie pijlers

  • Ondiepe fundering: De ondiepe funderingsdiepte van slechts 220 mm vormt een bijzonder belangrijk gegeven. Voornamelijk in binnensteden, waar leidingen, ondergrondse garages en andere structuren onder het oppervlak lopen, telt elke millimeter. Dit maakt het eenvoudiger om bouwprojecten uit te voeren.
  • Gemakkelijk te monteren: Bij de ontwikkeling van de bollards is ervoor gezorgd dat de CityProtector door slechts één persoon met de hand kan worden ge(de)monteerd. Dit betekent dat zware machines zoals kranen of vorkheftrucks niet langer nodig zijn.
  • Individueel ontwerp en straatmeubilair: Een uniek aspect is de individuele vormgeving van de bolders. De CityProtector kan met andere woorden aan het stadsbeeld worden aangepast. De M40 en M50 Bollard zijn voorzien van een meerlagige structuur die in kleur en vorm kunnen worden aangepast. Bovendien nodigt de integratie als ‘straatmeubilair’ de burgers uit tot interactie, wat op zijn beurt de acceptatie enorm helpt te vergroten. Populaire oplossingen zijn banken, plantenbakken, fietsenrekken, vuilnisbakken, enzoverder.