U bent hier

Elegante wegversperring als straatmeubilair

Antiterreurwegversperring is vandaag de dag een noodzaak maar kan nog een heleboel andere nuttige en esthetische functies hebben. Deze versperring komt in de vorm van palen die vast of verwijderbaar zijn & worden ondiep gemonteerd. Door hun specifieke kwaliteiten zijn ze ideaal om de binnenrand van de stad mee te beveiligen. Tegelijkertijd dienen ze als modern straatmeubilair. Hun unieke capaciteit om grote hoeveelheden energie te absorberen door te fungeren als een soort veer, afhankelijk van de impact, is impressionant. En toch springt hun elegant en slank design meteen in het oog. Er zijn er in ronde, ovale en meer vierkante vormen.

De palen worden op een eenvoudige manier ondiep gemonteerd: op een diepte van 200 mm. Daardoor zijn de plaatsingsmogelijkheden erg uitgebreid en moet de nutsinfrastructuur niet opnieuw worden aangelegd. Ze kunnen alleen of met een aantal exemplaren op een rechte lijn worden gezet of rond straathoeken worden geplaatst. Afhankelijk van de locatie en situatie kan men voor vaste of verwijderbare types kiezen.

Het specifieke ontwerp staat toe om de beschadigde palen na een aanval eenvoudig te vervangen terwijl de betonnen fundering wordt behouden. Na de montage volstaat af en toe een verfbeurt als onderhoud, tenzij de bekleding van de palen bestaat uit zacht of roestvrij staal. In dat geval is er zelfs geen onderhoud nodig. Dit staaltje technologische innovatie is dus de ultieme bescherming tegen terreur met behulp van voertuigen en wordt vaak op publieke plaatsen ingeschakeld.

Je vind deze reeds aan luchthavens, winkelstraten en shoppingcentra, sportstadions, congrescentra en overheidsgebouwen. Door hun strak design kunnen ze eenvoudig worden vermomd als bloembakken of fietsenrekken, zodat ze onze steden niet ontsieren. De truckstopper en carstopper zijn op een ingenieuze manier ontworpen om respectievelijk vrachtwagens en personenwagens onmiddellijk de weg te versperren. Op die manier kan de moedwillige impact van voertuigen in een risicozone efficiënt worden vermeden.

Meer weten? Neem dan snel contact op.

blog_wegversperring.png?itok=RvQX9l3o