U bent hier

De Elkosta Wedge II doorstaat met glans de nieuwe Amerikaanse crashtest

header.jpg?itok=9_rpDiFG

Sinds de invoering ervan twee jaar geleden, werd het International Workshop Agreement IWA 14-1:2013 m.b.t. crashtests voor veiligheidsbarrières volledig aanvaard door het Verenigd Koninkrijk als een van de twee standaarden voor crashtests. De Verenigde Staten, als tweede gebied voor crashtests, blijven evenwel bij hun eigen nationale norm. Dit werd bevestigd door het feit dat de American Society for Testing and Materials (ASTM) eerder dit jaar, i.p.v. de internationale norm te promoten, een nieuwe versie heeft gepubliceerd van haar testmethode F2656, ter vervanging van de eerste versie uit 2007. Bij Elkosta perimeter products werd dan ook besloten van de nood een deugd te maken en onze wedge barrier II opnieuw te testen volgens de ASTM-norm, opdat het zeker aanvaard zou worden op de Amerikaanse markt.

We zijn dan ook bijzonder verheugd te kunnen melden dat onze wedge barrier II de crashtest voor voertuigen met glans doorstaan heeft volgens de ASTM F2656/F2656M–15 met een standaard testtruck (M) die tegen een snelheid van 50 mph reed. Onze wedge barrier II hield de truck tegen met een negatieve penetratie die een ASTM classificatie kreeg van M50/P1. Het uitstekende resultaat van deze crashtest met een voertuig, in combinatie met het feit dat het uitgevoerd werd met een wedge barrier II met een blokkeerbreedte van 2.0 meter, brengt ons in een unieke positie. Onze wedge barrier II is:

  • de eerste in zijn soort die een crashtest onderging volgens de nieuwe ASTM F2656/F2656M–15 norm
  • het enige product op de high security-markt dat succesvol bewezen heeft dat het impactbestendig is conform de drie belangrijkste en internationaal vermaarde normen, m.n. IWA 14-1, PAS 68 en ASTM F2656
  • de enige in zijn soort buiten de Verenigde Staten die een crashtest onderging met een minimum en maximum breedte, waarmee de veronderstelde schokbestendigheid van alle tussenmaten ook gevalideerd werd.

crash1.jpg?itok=Q27gmC8ucrash2.jpg?itok=oIKueAdW